Mattilsynet foreslår omfattende endringer i den forebyggende delen av forskriften om bekjempelse av dyresjukdommer (bekjempelsesforskriften).

Formålet er å tilpasse forskriften dagens sjukdomspanorama og næringsstruktur, slik at vi får beholde norsk dyrehelse som den beste i verden.

Forskriftsutkastet er nå til vurdering hos Landbruks- og matdepartementet. Hvis departementet samtykker i forslaget blir det sendt på høring.

Du kan lese artikkelen og saksdokumentasjon fra Mattilsynet her.

Alpakkaforeningen oppfordrer alpakkaeiere til å gjøre seg kjent med forskriften.