Årets alpakkautstilling er ferdig, oppryddingen fullført og alle har forhåpentligvis kommet seg greit hjem. Hjemturen var trolig lettest for Alpakkagården Farbrot, som ikke bare holder til nærmest utstillingen, men også fikk med seg den største premien, Suprem Champion.

For de fleste startet utstillingen med en kjøretur nedover til Sørlandet. Tror det gikk bra, men noen ble litt overrasket over avstander og kjøretid. Alle var på plass i løpet av fredagen.

Lørdagen kom med strålende vær, og flere fikk angre på at solkremen lå igjen hjemme. Bedømmingen startet kl 10. Dommer Jude Andersen fra USA jobbet seg gjennom klasse etter klasse. Denne dagen ble Champion titlene fordelt på mange forskjellige utstillere (Se resultatliste).

Før dommeren delte ut Suprem Champion, fortalte hun hvor viktig det var å ha fokus på alpakkaens kropp. Kroppen burde være kraftig og sunn – godt forbredt til et langt problemfritt liv.

Lørdag kveld ble utstillingsmiddagen servert i Grotta. 38 deltakere fikk oppleve god mat i et annerledes og stemningsfullt lokale. Grotta, som ble laget under krigen, var stelt opp til serveringslokale og ble rammen for en bra middag.

Søndag var det opprydding og hjemreise som stod på programmet. Også her viste alpakkaeierene samhold og pågangsmot. God stemning og rask opprydding var resultatet.

Takk for nå og sees neste gang.

Kåre Glesne